Sören Jensen tiltrer som ny administrerende direktør og konsernsjef for Francks Kjøleindustri

PRESSEMELDING Stockholm, 15. mars 2024 Styret for Francks Kjøleindustri har utnevnt Sören Jensen som ny administrerende direktør og konsernsjef for Francks Kjøleindustri fra 1. april 2024. Sören vil etterfølge Magnus Detterholm som går over til å bli sjef for den danske virksomheten og vil fortsette å drive vekstreisen i Danmark. Sören Jensen kommer fra Sulzer […]

PRESSEMELDING

Stockholm, 15. mars 2024

Styret for Francks Kjøleindustri har utnevnt Sören Jensen som ny administrerende direktør og konsernsjef for Francks Kjøleindustri fra 1. april 2024. Sören vil etterfølge Magnus Detterholm som går over til å bli sjef for den danske virksomheten og vil fortsette å drive vekstreisen i Danmark.

Sören Jensen kommer fra Sulzer som Global Head of Water Business i Sveits og har over 25 års erfaring fra avansert teknisk installasjon. Sören har hatt en rekke ledende stillinger som blant annet Global Business Unit Leader og Senior Director, Marketing & Strategy hos Pentair i USA og Sveits, General Manager Water Treatment for Xylem med fokus på EMEIA, samt VP Strategy & Business Development for Xylem. Han er sivilingeniør fra Lunds Tekniske Høgskole med en eMBA fra Handelshøyskolen i Stockholm.

«Francks styret og jeg er veldig glade for å ønske Sören velkommen til Francks Kjøleindustri og at Magnus ønsker å fortsette å bidra med sin brede kompetanse for å drive den danske virksomheten videre. Vi mener at Sören med sin internasjonale bakgrunn, solide erfaring og dype kompetanse kombinert med et sterkt driv og besluttsomhet er den rette personen for å flytte Francks Kjøleindustri til neste nivå. Sören er en leder som i tidligere roller har vist stor kompetanse i å drive og utvikle virksomheter og har god markedsinnsikt. Jeg ønsker Sören hjertelig velkommen om bord,» sier Tomas Johansson, Styreleder for  Francks Kjøleindustri.

«Jeg er takknemlig for styrets tillit og utrolig glad for nå å bli en del av Francks. Francks har en sterk posisjon, imponerende historikk, langvarige kunderelasjoner og er godt posisjonert i et voksende marked. Jeg ser frem til å fortsette vekstreisen sammen med ledelsesteamet, regionsjefer og lokale datterselskaper. Sammen kan vi bygge en sterkere plattform, sikre lønnsomhet og akselerere vekst for å bygge den internasjonalt ledende partneren innen industriell og kommersiell kjøling,» sier Sören Jensen, påtroppende administrerende direktør og konsernsjef for Francks Kjøleindustri.

Francks Kjøleindustri er den ledende nordiske industrielle og kommersielle kjølespesialisten med 45+ kontorer og ~575 ansatte i Sverige, Norge og Danmark.

For mer informasjon, besøk www.francksref.com, www.amplio.se eller kontakt:

Tomas Johansson, Styrets formann for Francks Kjøleindustri og industriell rådgiver for Amplio Private Equity

+46 70 645 06 33, johansson@amplio.se

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Amplio Private Equity

+46 70 229 11 85, planting@amplio.se